A francia életöröm > CampusFrance Hongrie
 
Az International living association Franciaországot életminőség szempontjából öt éve folyamatosan az első országok közé sorolja (2010-ben Franciaország volt az első

 

Franciaországban élni például azt jelenti, hogy a világ egyik legjobb - a WHO által a legelső helyre sorolt - egészségügyi ellátásában részesül az ember. Amikor a külföldi hallgatók beiratkoznak valamely francia felsőoktatási intézménybe, egyúttal a társadalombiztosítási rendszerbe is belépnek.

Franciaország egyike azon országoknak, ahol a várható élettartam a legmagasabbak között van. (77 év a férfiak, 84 év a nők esetében), és ahol a munka mellett a szórakozásra is jut idő (35 órás munkahét van és mindenkinek 5 hét szabadság jár).

Franciaországban nagyon kellemes a környezet, Európa egyik legbiztonságosabb országa.

A világ első turisztikai célállomása

Franciaország 35 olyan helyet számlál, ami szerepel az UNESCO "világörökség-listáján", Párizs pedig az üzleti turizmus első számú célállomása a világon, és itt rendezik a legtöbb nemzetközi kiállítást és vásárt is. Az Eiffel-torony a világ egyik leglátogatottabb műemléke, és a Párizs melletti Disneyland pedig Európa leglátogatottabb vidámparkja.

Franciaország Európa szívében

A 9 szomszédos országgal határos Franciaország az öreg kontinens elkerülhetetlen csomópontja: itt van Európa 2., a világ 6. legnagyobb légikikötője, a párizsi Charles-de-Gaulle repülőtér, a világ legsűrűbb autópálya-hálózata, a TGV (nagysebességű gyorsvasút) közlekedik a főbb francia és európai városok (például London, Amszterdam és Genf ) felé. Az Európa szívében való elhelyezkedés azt is lehetővé teszi, hogy a 22 országot számláló Schengen-i térségben egyetlen vízummal közlekedhetünk, és a 16 ország által bevezetett egységes fizetőeszközt, az eurót használhatjuk.

Sokszínű élet

Franciaország neve egybeforrt világhíres gasztronómiájával, ami 2010 óta szerepel az UNESCO  szellemi világörökségi listáján, (350-féle sajtválasztékával, a bordeaux-i, burgundiai és egyéb borvidékével, a Antillák fűszeres konyhájával, vagy a Michelin-csillaggal kitüntetett séfek remekeivel), csakúgy mint a legkülönbözőbb megfizethető szabadidős és szórakozató tevékenységeivel (hegy, város, tenger, vidék), és a kultúra és a művészetek kivételes közelségével.