Ösztöndíjaink lehetőséget teremtenek a jelenlegi és jövőbeli franciatanároknak arra, hogy egy hónapon keresztül magas szintű franciaországi képzéseken gazdagítsák pedagógiai szaktudásukat, felfrissítsék kulturális és nyelvi ismereteiket.

Kiknek szól?

Pályázhatnak...

  • jelenleg magyar általános iskolákban és középiskolákban oktató franciatanárok,
  • magyarországi tanárképző főiskolán tanuló utolsó éves diákok és magyar egyetemi képzésben résztvevő olyan utolsó éves francia szakos hallgatók, akik franciatanári pályára készülnek.

Utazás támogatás:

A francia-magyar kétoldalú egyetemi, tudományos, oktatási és intézményi együttműködés keretében, a francia kormányösztöndíjasok franciaországi utazási támogatásban részesülhetnek. Ezt a támogatást a Tempus Közalapítvány biztosítja. Minden francia kormányösztöndíjas pályázó online jelentkezhet a Tempus Közalapítvány honlapján figyelembe véve a közalapítvány pályázati határidejét és a pályázati dokumentumait.  Nehézségek esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Tempus Közalapítvány államközi együttműködési koordinátorával, Hernádi Annával : anna.hernadi@tpf.hu

A pályázatok leadása

A pályázatokat minden év november 1. és január 31. között a Magyaországi Francia Nagykövetség Ösztöndíj Irodájában (1011 Budapest, Fő utca 17. Tel: +36 1 489 42 00 ; E-mail : budapest@campusfrance.org)