Egyéb kollégiumok > CampusFrance Hongrie
 
A hallgatók iskolákban és a magánpiacon is találhatnak szállást

A „grande école”-ok és magánintézmények kollégiumai

A „Grande Ecole”-ok és némely magánintézmény is rendelkezik saját fenntartású kollégiumi férőhelyekkel a saját kampuszuk területén.
Ezen intézmények megpróbálnak a hozzájuk érkező hallgatók számára kollégiumi helyeket fenntartani. A lakbér általában 250 – 350 euró között alakul.
Bővebb tájékoztatásért, kérem, tekintse meg választott iskolájának a honlapját! Mihelyst megkapta a felvételi értesítést, foglalja le a szobáját!


Magánkollégiumok

A legtöbb egyetemi városban léteznek magánkollégiumok. Nagy kényelmet nyújtanak, és gyakran különböző szolgáltatásokat is kínálnak (recepció, kaputelefon, közösségi termek, büfé, mosoda, takarító-szolgálat, garázs…) Ezek a kollégiumok gyakran a kampuszok közelségében helyezkednek el.

Magánkollégiumokban
Lakbér:  Párizsban havi  600 - 700 eurót, más városokban havi 400 – 700 eurót tesz ki.
Kaució: egyhavi lakbér
Készfizető kezesség: Franciaország területén tartózkodó kezest kell megnevezni. Amennyiben nincs kezese, úgy előre is kifizetheti a kollégiumi díjat.
Rövidtávú vagy ideiglenes elhelyezés: lehetséges, a szabad férőhelyek függvényében (de általában szeptember és március között nehéz helyet kapni).
Távolból történő foglalás: amennyiben külföldről foglal, úgy rendszerint kéthavi lakbért kérnek.
Hallgatói lakhatási támogatás (Aide au logement étudiant - ALE): lehetséges