A magyar hallgatóknak vízum sem kell, és összetett eljáráson sem kell átesniük.

EU / EGT- tagállamok állampolgárai

Amennyiben az Európai Unió (EU), az Európai Gazdasági Térség (EGT) egyik tagállamának állampolgára, vagy svájci vagy andorrai állampolgár, úgy beiratkozás céljából, kérjük, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül az Ön által kiválasztott intézménnyel vagy intézményekkel. Semmilyen különleges eljárás nem vonatkozik Önre, még csak vízumot sem kell igényelnie  ahhoz, hogy másodévtől kezdődően francia felsőoktatási intézményben tudjon továbbtanulni.

Amennyiben már első évfolyamra kíván jelentkezni, úgy előzetesen be kell iratkoznia, csakúgy, mint minden más francia hallgatónak. Ehhez kérjük, töltse ki és küldje el az "Admission post-bac" (APB) („érettségi utáni felvételi kérelem") nevű dokumentumot!

Egyéb, Európában tartózkodó hallgatók

Amennyiben valamely európai uniós tagállamban tartózkodik, de nem európai uniós tagállam állampolgára, úgy tartózkodási országának francia konzulátusa ad „hallgatói” vízumot. Még akkor is, ha az állampolgársága szerinti ország az ún. CEF eljárás hatálya alá tartozik, nem szükséges hazatérnie ahhoz, hogy jelentkezhessen franciaországi felsőoktatási intézménybe

Hogyan iratkozzon be francia oktatási intézménybe?

Gyakorlatilag az összes francia oktatási intézménynek van honlapja, (ezek címét megtalálja a katalógusunkban.) Nagyon hasznosak, hisze lehetővé teszik az előzetes  kapcsolatfelvételt.