Rövidtávú tanulmányútra jött Franciaországba? Íme néhány lakhatási javaslat.

Rövidtávú lakhatási lehetőségek

Az ideiglenes lakhatási lehetőségek közül a családoknál való elhelyezés nagyszerű lehetőség. A CROUS kollégiumai néha kiadnak szobákat a nyári hónapokra: érdeklődjön a célállomása szerinti város CROUS központjánál! Hasonlóképpen, a magánkollégiumok is fogadnak hallgatókat rövid távra.

Amennyiben tanévkezdés előtt francia nyelvtanfolyamon kíván részt venni, úgy jó, ha tudja, hogy majdnem minden francia nyelvoktató központ rendelkezik lakhatási ügyintéző osztállyal, ahol segítenek a tanfolyam idejére szállást keresni.


Családoknál való elhelyezés

Rövidtávú tartózkodásra kialakított lehetőségként, ezen lakhatási forma keretében bútorozott szobát tud bérelni  magánháznál. Rövid nyelvtanfolyamra érkező hallgatók gyakran választják ezt azt elhelyezést, hiszen ily módon bepillantást nyerhetnek egy család életébe és gyorsabban hozzászokhatnak a francia nyelvhez és kultúrához, ami remek bevezetésként szolgál franciaországi tanulmányok megkezdése előtt.

A francia nyelvoktató központok a beiratkozott hallgatóik kérésére gyakran előre helyet is tudnak foglalni a kiválasztott családnál.

Léteznek külön ügynökségek is, akik segíteni tudnak abban, hogy felvehesse a kapcsolatot fogadócsaládokkal. Ilyen például a:

Párizsban ezen lakhatási lehetőség költsége nagyjából 200 eurót tesz ki reggelivel, és 300 eurót reggelivel és vacsorával. Vidéki városokban ennél alacsonyabb költségekre lehet számítani.