Üzleti iskolák > CampusFrance Hongrie
 
A legjobb sztenderdek melletti képzés és támogatás.

A kereskedelmi és iparkamarák vagy a magánszektor égisze alatt működő kereskedelmi és üzleti iskolák (230 van belőlük az országban)  a gazdasági környezet és az újfajta vállalatvezetési gyakorlatok fejlődése nyomán kialakult pedagógiát és szakokat kínálnak.

A programok többsége szakmai gyakorlatok köré szerveződik, és csúcstechnológiára épül. Igen nyitottak a nemzetközi hallgató-csere programokra a külföldi diákok számára kiváltságos kiutat biztosítanak az európai munkaerő-piacra.
A kiállított diplomákat az állam ellenjegyzi, a legjobb nemzetközi sztenderdeknek megfelelően.

Az iskolák évi 3 000 és 10 000 euró közötti tandíjat szednek.

Az üzleti iskolák számos külföldi hallgatót fogadnak, vagy felvételi vizsgát követően, vagy az eddig megszerzett érdemeik alapján - hogy azok - általában 3 év alatt - megszerezzék az iskola által kiadott diplomát, ami után a hallgatók tovább szakosodhatnak, és magas szintű szakirányú mesterdiplomát vagy MBA diplomát szerezhetnek.

Az iskolák némelyike külön felvételi eljárást szervez külföldi hallgatók részére.

Az üzleti iskolákat a Grande École-ok Konferenciája fogja össze.

Az egyetemen: A vállalat-igazgatási intézetek  (Instituts d'administration des entreprises - IAE)

Az IAE-k az egyetemek vállalatvezetési iskolái, Franciaországban nagyjából harmincra tehető a számuk. Az itt kapott képzések lefedik a vezetéstudomány minden területét (marketing, pénzügy, HR stb.) Szakirányú alap-diplomákat, de más egyéb országos alap-, mester vagy doktori diplomát is kiállítanak. Minden intézetnek megvan a maga szakterülete.